Om du litar på en annan person än dig själv, dina egna ögon och minnen är detta en oroväckande klocka. Hur man förstår vad som är manipulation och psykologisk kontroll bakom någon annans kärlek och omsorg? De fraser som han använder hjälper till att beräkna Gazlaiter i din miljö.

1."Du reagerar för skarpt"

Översättning: "Jag gillar inte att du så tydligt reagerar på den smärta som orsakats för dig.".

Denna fras har många "understudies": "Du är för känslig", "Återigen ordnar du ett drama!"," Är det värt det att börja på grund av ett ofarligt skämt?". Alla är "översatta" ungefär samma: du har ingen rätt att svara på smärta. Om en älskad regelbundet kommenterar dina känslor på detta sätt har du lärt dig hjälplöshet. Du upphör att tro att dina känslor är betydande och värdefulla, att du har rätt att ändra situationen som inte passar dig.

Naturligtvis är det dumt att skämta eller släppa en olämplig kommentar, men en person som inte är benägen att manipulationer är vanligtvis redo att erkänna sitt fel och be om ursäkt för sina ord.

2."Det verkar som om du inte är i dig själv"

Översättning: "Tänk noga innan du pratar".

Bakom dessa ord ligger ett entydigt meddelande om att det är bättre för dig att dölja dina sanna känslor, åsikt och attityd till situationen. Således, samtidigt, är du bebonnad samtidigt som du, säger de, inte kan tydligt uttrycka din tanke – och vem som i allmänhet är intressant? Interlocutorn försöker inte ens förstå att du levererade på grund av din tungbundna.

3."Du förvirrar allt"

Översättning: "Jag har din egen bild av världen i mitt huvud, och du försöker ändra den".

Med denna fras är samtalaren särskilt bekväm att gömma sig bakom om han inte vill ta ansvar för situationen eller för sitt beteende. Det visar sig att han hade "de snällaste avsikterna", och du återigen "allt var inte så förstått".

4."Uppfinnar inte"

Översättning: "Jag kommer att bestämma vad som hände och vad som inte var".

Ännu värre – "Jag har aldrig sagt det". Det verkar som om du försöker övertyga dig om att du inte ska lita på dig själv och din uppfattning om verkligheten. Från och med nu är hon densamma som bara en person ser henne, och den här personen är inte du. Om samtalaren inte vill ta itu med något kommer han helt enkelt att låtsas att detta inte är och aldrig hänt.

5."Du har paranoia"

Översättning: "Du ser något dåligt som jag inte vill se".

Så samtalaren kan svara på varje "orolig klocka" och "röd flagga", som du lyckas märka. Han är förmodligen inte, och du "slingrar dig själv ur det blå". I verkligheten manifesterar Paranoia sig i obsessiva tankar, som en person inte kan kontrollera. Om du inte letar efter bekräftelse av din rättighet överallt, men ofrivilligt märker inkonsekvenser – detta är helt klart inte ditt fall.

6 https://www.diveazur.com/vra-nattliga-allierade/."Du har bara ett dåligt minne"

Översättning: "Du bör inte lita på ditt eget medvetande".

Ofta låter denna fras i samband med ”vi har redan pratat om det. Vad kommer du ihåg?". Inte bara "förvirrade" du något just nu, enligt samtalaren är ditt minne i allmänhet opålitligt och misslyckas dig regelbundet. Så hon kan inte lita på. I det här fallet används dina tvivel och osäkerhet mot dig.

7."För alltid drar du fel slutsatser"

Översättning: "Lita inte på dina mentala förmågor".

Den närmaste släktingen till frasen "Återigen missförstod du allt". För det första är du återigen bebonnad för det faktum att du är med ett slags "globalt systemiskt problem". För det andra tar de dig till idén att du bör lita på samtalen från samtalaren och inte din. När allt kommer omkring, även om du märker något, kommer du förmodligen att uppfatta allt "fel".

8.”Varför argumenterar du med mig hela tiden?"

Översättning: "Du bryter mot min legendens harmoni".

Gazliner slår på dig varje gång du fångar det på lögner, inkonsekvenser eller hör oroande samtal.

9.”Varför ständigt komma ihåg det förflutna?"

Översättning: "Jag vill inte att du ska märka ett mönster i vad som händer".

Manipulatorn gillar inte när offret mentalt återvänder till det förflutna – risken är för stor för att så förr eller senare kommer hon att kunna känna igen upprepande scenarier. House of Cards kollapsar och lögnen kommer att gå sönder, och denna Gazliner kan inte tillåta.

10."Du behöver bara släppa det"

Översättning: "Jag bestämmer här vad som är viktigt och vad som inte är".

Så det ser ut som den klassiska "döljer dock inte på de små sakerna"? Manipulatorn tilldelar rätten att bestämma vad du behöver komma ihåg och vad du ska glömma. Så när han ringer för att "släppa" situationen övertygar han dig om att dina känslor inte är viktiga.

elva."Jag förstår verkligen inte vad jag gjorde"

Översättning: "Och jag kommer att upprepa det om och om igen tills dina anklagelser börjar låta dumma".

Detta är en extremt subtil och sofistikerad form av gazlaling, som manipulatorn låtsas att det är den skadade parten. På grund av en sådan reaktion kan du förr eller senare börja tro att du verkligen har stött på en person förgäves.

12."Jag hade inte sådana problem med andra människor"

Översättning: ”Något är tydligt med dig. Andra kommer inte att förstå dig ".

Alternativa fraser – "Normala människor känner inte så", "Ingen tycker det". På detta sätt gör manipulatorn gradvis galen och tvingar dig att tvivla på att du är "fit" till verkligheten. Dessutom isolerar han dig från andra-de inspirerade dig att ingen kommer att förstå dig, vilket innebär att du inte ska försöka prata med någon.

Vad man ska göra med det?

Du insåg troligen redan att manipulatorn gör ett enormt jobb för att få vad du vill – att få kontroll över dig. Han kommer aldrig att tillåta den illusoriska verkligheten som skapats för dig att kollapsa, vilket innebär att det inte kommer att vara lätt att befria sig från hans charm. Men den goda nyheten är att instinkter är så enkla att inte drunkna eller förstöra.

Även om du inte har lyssnat på den inre rösten på många år är han fortfarande med dig och väntar i vingarna för att bli hörda. Låt dig ha lärt dig att inte tro dina ögon länge, de ser fortfarande vad som händer runt. Så slutsatsen är enkel: Se dina känslor och försök att förstå vad de försöker förmedla till dig.